Zeytin yağlı Yaprak sarma
Zeytinyağlı Enginar dolması
Zeytin yağlı sarma
Zeytinyağlı Yaprak Sarma |
Yine sizler için bugün keşke şimdi olsa da yesek dedirten herkesin mutfağında mutlaka pişirilen ve yemekten çok büyük bir keyif aldığı vazgeçilmez bir lezzet olan zeytinyağlı yaprak sarma tarifi vereceğim.
Bu tarifimde farklı olan şey ise yaprak sarmayı enginar dolması ile birlikte yapmam ve pişerken lezzetlerinin birbirine karışması ile ortaya çıkan muhteşem tat.Yapımı belki biraz oyalayıcı olabilir ama bence sonucu bu zahmete değer şimdiden ellerinize sağlık ;))
Daha önceki tariflerime de göz atmayı unutmayın
- Yılbaşı menülerine BURADAN ulaşabilirsiniz,
- Yılbaşı Meze Tariflerine BURADAN ulaşabilirsiniz
- Yılbaşı Tavuk Dolmasına BURADAN ulaşabilirsiniz
- Yılbaşına Kolay Tatlı Tariflerine BURADANulaşabilirsiniz
- Yılbaşı sofrasına 10 kolay meze tarifine BURADANulaşabilirsiniz
- Yılbaşı Menü Örneklerine BURADAN ulaşabilirsiniz
- Fırında Somon Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
- Sinarit Pilaki Tarifine BURADAN Ulaşabilirsiniz
- Kakaolu Cevizli kek Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
- Sübye Yahni Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
- Yarım kilo taze veya salamura yaprak
- 5 adet büyük bütün taze enginar
- 2 adet büyük boy domates
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- Yarım demet taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 demet taze nane (kuru nane de tercih edilebilir)
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım kilo dolmadık pirinç
- Yarım limon suyundan biraz daha az olacak miktarda limon suyu
Enginar Dolması |
Zeytinyağlı Enginarlı yaprak sarma tarifi:
Zeytinyağlı Enginarlı Yaprak Sarma Hazırlanışı:
- Öncelikle enginarları temizleyin ortasını oyduktan sonra kaynamakta olan sıcak suyun içine atıp 2 dakika kadar haşlayalım ve çıkartalım
- Daha sonra aynı haşlama suyu içerisinde yine yapraklarımızı da 2 dakika kadar haşlayıp çıkartalım
- Pirinçleri yıkayalım süzelim ve iç harcı hazırlayacağımız kaba koyalım
- Üzerine küçük küçük doğranmış soğanı ,taze soğanı,rendelenmiş domatesi,maydanozu,naneyi,tuzu,karabiberi ve zeytin yağını ekleyip iyice karıştıralım.(tercihe göre karışımı tavada biraz kavura bilirsiniz)
- Önce yaprakları birbirinden ayırarak saralım
- Sonra enginarların ortasını açıp malzemeyi dolduralım
- Tencerenin en altına dışı soyulmuş enginar saplarını dizelim
- Ortasına enginarları sap kısmı aşağıya gelecek şekilde koyalım
- Enginarların etrafına yaprak sarmaları dizelim
- Hepsinin üzerine tencere büyüklüğünde bir tabağı ters çevirip kapatalım
- Tabağın üstünü kapatacak şekilde kaynar su ekleyelim
- Kısık ateş de 1 saat kadar pişirelim
Dolmalarımız servise hazırdır.Dilerseniz yanında sarımsaklı bir cacık ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Not:Pişirme süresini az pişmiş veya çok pişmiş tercihine göre kendiniz ayarlayabilirsiniz. Sadece suyunu iyice çekmiş şekilde olmalıdır.
Zeytinyağlı Enginar Tarifi
Enginar Dolması Tarifi
Enginar Dolması Tarifi
enginar sarması Tarifi |
Enginar Dolması Tarifi
Enginar Dolması Tarifi
Popüler tariflerden seçmeler;
- Mayalı kolay poğaça tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
- Kıymalı pide tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
- Un helvası tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
- Brokoli çorbası tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
- Sade açma tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
- Muhallebili Kedi Dili Tatlısı Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
- Fırında Somon Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
- Ispanaklı Gül böreği tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
- Sokak simidi tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
- Kolay Kahvaltılık tariflere BURADAN ulaşabilirsiniz
- Nar Reçeli Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
- Poğaça tariflerine BURADAN ulaşabilirsiniz
- Kahvaltılık tariflere BURADAN ulaşabilirsiniz
- Pamuk Poğaça Tariflerine BURADAN ulaşabilirsiniz
- Çıtır Börek Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
- Magnolia pudding tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
- Ayva Reçeli Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
Ellerine sağlık canım harika görünüyor takipteyim beklerim sevgilerle
YanıtlaSil