24 Nisan 2015 Cuma

Fırında Sinarit Pilaki Tarifi

Fırında Balık
Fırında Sinarit
Sinarit Tarifi
Fırında Sinarit Pilaki Tarifi
Herkese Selamlar
Bugün sizlere Bodrum usulü balık tariflerinden lezzetli mi lezzetli , bağımlılık yaratan, tadına doyamayacağınız nefis bir Fırında  Sinarit Tarifi vereceğim.Balık sevenlerin bu tarifin tadını denedikten sonra sofralarından eksik etmeyeceğini ve pişirmekten de büyük bir zevk alacağını düşünüyorum.Herkes tarafından çok beğenilen bu tarifimi sizlerle paylaşmak istedim . Elinizin lezzetinin sofralarınızın tadının  eksik olmaması dileği ile...
  • Yılbaşı menülerine BURADAN ulaşabilirsiniz,
  • Yılbaşı Meze Tariflerine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Yılbaşı Tavuk Dolmasına BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Yılbaşına Kolay Tatlı Tariflerine BURADANulaşabilirsiniz
  • Yılbaşı sofrasına 10 kolay meze tarifine BURADANulaşabilirsiniz
  • Yılbaşı Menü Örneklerine BURADAN ulaşabilirsiniz
Fırında Sinarit Pilaki Tarifi

Fırında Sinarit İçin Gerekli Malzemeler 
  • 1 Kilo 750 gr taze bütün Sinarit balığı
  • 2 Adet büyük boy kuru soğan
  • 3 Adet büyük boy domates (küp küp doğranmış olmalı)
  • 1 Kahve fincanı kadar limon suyu
  • 1 Demet maydanoz
  • 2-3 Adet yeşil biber
  • 10-12 Adet tane karabiber
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • 1 Çay bardağı zeytin yağ
  • 2 Su bardağı sıcak su
  • 3-4 Adet defne yaprağı(kuru olması tercih edilir )
Fırında Sinarit Pilaki Tarifi
     Sinarit Balığı Yapılışı Hazırlanışı :
  1. İlk olarak tavada jülyen olarak doğranmış soğan ve biberleri tam pembeleşmemiş şekilde soteleyelim
  2. Küp küp doğranmış domatesleri ekleyip tekrar soteleme ye devam edelim
  3. İçine tane karabiberleri ekleyip karıştıralım
  4. Sinarit balığını 5 eşit parçaya bölelim
  5. Fırın tepsisine balıkları yerleştirelim ve üzerine sotelenmiş karışımı  yayarak dökelim
  6. Limon suyunu balıkların üzerine gezdirerek dökelim
  7. 1 Tatlı kaşığı tuz ekleyip balıkların üzerine 3-4 adet defne yaprağı koyalım
  8. 2 Su bardağı kaynatılmış sıcak suyu üzerine dökelim
  9. 180 Derece sıcaklıkta önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika kadar pişirelim(pişirme süresi fırın programlarınıza göre değişebilir üzeri kızarana kadar pişirin)
  10. Pişen balığı fırından çıkarıp üzerine doğranmış bir demet maydanoz ekleyip tekrar fırında 10 dakika kadar pişirin
    Balığımız servise hazır. Afiyet olsun

Sinarit Balığı Nasıl Pişirilir
Sinarit Balığı Tarifi
Sinarit Balığı


Popüler tariflerden seçmeler;
  • Mayalı kolay poğaça tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Kıymalı pide tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Un helvası tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Brokoli çorbası tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Sade açma tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Muhallebili Kedi Dili Tatlısı Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Fırında Somon Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Ispanaklı Gül böreği tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Sokak simidi tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Kolay Kahvaltılık tariflerBURADAN ulaşabilirsiniz
  • Nar Reçeli Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Poğaça tariflerine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Kahvaltılık tariflerBURADAN ulaşabilirsiniz
  • Pamuk Poğaça Tariflerine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Çıtır Börek Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Magnolia pudding tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Ayva Reçeli Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz

2 yorum:

  1. Müthiş gözüküyor. Elinize sağlık. Sahane bir görsellik. Tadının da en az görüntüsü kadar güzel olacağından hiç şüphem yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim soner bey tavsiye ederim çok lezzetlidir .

      Sil