14 Nisan 2015 Salı

Firinda Somon Tarifi

Fırında Somon Tarif
Fırında Somon Balığı 
Somon Balığı Tarifi 
somon  baligi tarifi
somon Balığı Tarifi
Merhaba ;
Bende blog hayatına yeni adım atıyorum, size bu ilk postum da Fırında somon tarifi vermeye karar verdim, basit ama lezzetli ve çok tercih edilen balık tariflerinden olduğu için bizim evde somon balığı her zaman sevilir.

 Bodrumda yaşayan gerçek bir Bodrumlu olmam dolayısıyla size ilerleyen günlerde deniz mahsulleri ve deniz balıkları tariflerinden de vereceğim, beni takip etmeye devam edin.
  • Yılbaşı menülerine BURADAN ulaşabilirsiniz,
  • Yılbaşı Meze Tariflerine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Yılbaşı Tavuk Dolmasına BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Yılbaşına Kolay Tatlı Tariflerine BURADANulaşabilirsiniz
  • Yılbaşı sofrasına 10 kolay meze tarifine BURADANulaşabilirsiniz
  • Yılbaşı Menü Örneklerine BURADAN ulaşabilirsiniz
Fırında Somon Balığı İçin Gerekli Malzemeler ; 4 kişilik
  • Bir kilo somon balığı (tercihen fileto)
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Göz kararı tuz , karabiber ,kekik, kuru biberiye, isteğe bağlı kırmızı pul biber
  • 2-3 damla limon  suyu
  • 2 adet defne yaprağı
Somon Balığı Yanına Garnitür
  • 4 adet büyük boy patates 
  • yarım kilo Brüksel Lahanası
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz , karabiber ,kekik, kuru biberiye, isteğe bağlı kırmızı pul biber, kimyon
somon-baligi
Fırında Somon Balığı Tarifi
Fırında Somon Balığı Tarifi
Fırında Somon Nasıl Yapılır
  • Somonu yıkayıp suyunu delikli bir süzgeçte süzdürün, 
  • Somon balığını yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin, üzerine önce zeytin yağı ile yağlayın 
  • Zeytin yağlanan somonlara tuzu, karabiber, kekik, biberiye (dilerseniz taze olabilir) ve kırmızı pul biberi serpin
  • defne yapraklarını parça somonlar dan bazılarının üzerine bütün olarak koyun, her bir parçaya bir kaç damla limon suyu sıkın Not ; defne yaprağı koku olmaması ve hoş bir aroma vermesi için kullanıyoruz
  • 180 derecede önceden ayarladığınız fırında üzeri kızarıp içi pişene kadar çok kurutmayacak şekilde pişirelim.
Fırında Somon Balığı Yanına Garnitür Tarifi
Fırında Somon Balığı Garnitür tarifi
  • Öncelikle Brüksel lahanasına tuz serpip suda haşlayın su kaynamaya başladıktan itibaren 7-8 dakika olacak şekilde pişirin, Brüksel lahanasının çok yumuşak olmamasına dikkat edin,
  • Brüksel lahanası haşlandıktan sonra suyunu süzüp sıcakken zeytin yağı ve yukarıda belirttiğim tüm baharatları karıştırarak servise hazır hale getirin.
  • Fırında Patatesi somon ile aynı fırında pişirebilirsiniz, patatesleri soyup elma dilimi şeklinde doğrayın zeytin yağı ve baharatlar ile harmanlayıp, yağlı kağıt serdiğiniz fırın  tepsisinde yine 180 derecede üzeri hafif kızarıp için pişene kadar pişirelim.
  • Not; brüksel lahanasını ve patatesin pişip pişmediğini kontrol etmek için çatalın ucunun kolay geçmesi önemlidir; bu nedenle kontrol etmeyi unutmayın.
  • Pişen somon balığını servis tabağına koyup yanına Brüksel lahanası, fırında patatesi dilerseniz taze roka, taze soğan ve bahçe turpu ile süsleyerek servis edebilirsiniz
  • Yanına bir bardak rakı yada şarap ile lezzetine lezzet katabilirsiniz. ;) 
Afiyet Olsun
somon-tarifi
Somon Balığ
Somon Tarifi
Fırında Somon Balığı Pişirme
Fırında Garnitür Tarifi
Somon Balığı Yanına Garnitür



Popüler tariflerden seçmeler;
  • Mayalı kolay poğaça tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Kıymalı pide tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Un helvası tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Brokoli çorbası tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Sade açma tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Muhallebili Kedi Dili Tatlısı Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Fırında Somon Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Ispanaklı Gül böreği tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Sokak simidi tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Kolay Kahvaltılık tariflerBURADAN ulaşabilirsiniz
  • Nar Reçeli Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Poğaça tariflerine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Kahvaltılık tariflerBURADAN ulaşabilirsiniz
  • Pamuk Poğaça Tariflerine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Çıtır Börek Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Magnolia pudding tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Ayva Reçeli Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz

11 yorum:

  1. hadi bakalım hayırlı ugurlu olsun. kardeş canlar bol postlu bol ziyaretcili olsun.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Hayirli olsun canim bol tiklar olsun :)

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkür ederim hepimize bol tıklar:)

    YanıtlaSil
  4. tam bir vitamin deposu

    YanıtlaSil
  5. En sevdiğim balıklardan biridir somon. Ne kadar güzel kızarmış , ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Aramıza hoşgeldiniz.
    Ve bu nefis görüntü için teşekkürler ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize sağlık.. Nefis bir sunum olmuş. Bloğunuz hayırlı olsun..:)

    YanıtlaSil
  8. aramıza hoş geldiniz, bloğunuz hayırlı olsun

    YanıtlaSil
  9. çok lezzetli görünüyor.. afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  10. Herkese çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  11. Tek kelimeyle enfesss görünüyor.. Elinize sağlık...

    YanıtlaSil